NHF galéria 2023

A 2023-as évfolyam · 2024.01.27.

A 2023-as nagy házik: a beküldött szép megoldások galériája a készítők által küldött leírásokkal.

Csala Iván

BrainF**k Compiler and IDE A program egy BrainF**k fordító és egy azt felhasználó IDE (ami a képen látható). A program-ban a felhasználó képes BrainF**k kódot írni amit a programon belül le is tud fordítani. Emelett .bf vagy .b fájlokat is le lehet, mind kettő esetben a program alján lévő négyzetbe íródik ki a kimenet. A program-nak a kinézetét is lehet álítani: A felbontást, a "témát" amiket a felhasználó egy külön .yaml fájl-ban tud megadni és a betűtipust.

Pintér Zoltán

2048 A feladatom a 2048 nevű, alapvetően böngészőből játszató játék PyGame engine-re portolása volt. Ebből kifolyólag a fő prioritás az eredeti játék kinézetének minél szorosabb megtartása volt. A program alkalmas a játékállás mentésére, illetve annak betöltésére. A játékmenet a jól ismert receptre épül: addig kell az egymás melletti cellákat összefűzni, amíg a játékos egyik cellája el nem éri a 2048 értéket.

Somodi Zalán Botond

Game of life – életjáték A program alapja a John Horton Conway cambridge-i matematikus 35 éve megalkotott életjátéka. Ez egy szimuláció, amelyben a cellák állapota előre definiált szabályok alapján változik. Az élettér egy négyzetháló, négyzetrács. A felhasználónak a szemlélgetésen kívül csak egy dolgot kell tennie, meghatározni az indításhoz vezető adatokat: az élő, halott sejtek és a háttér színét RGB kódban, valamint a rács méretezését. A szimulációt a megadott adatokkal Space megnyomásával lehet elindítani, vagy random játéktérválasztással magától elindul a program.