Bakon Bence Zoltán: SnakE

A nagyházimban egy klasszikus kígyós játékot valósítottam meg. A különbözõ textúrákat saját magam készítettem hozzá, pixelgrafikával.

Balhási Milán: Aknakereső

Nagyházinak egy aknakereső játékot készítettem el. A játékban van egy menü, ahol a játékos megszabhatja az aknamező oldalainak hosszát (cellákban mérve), az elhelyezett aknák számát és opcionálisan egy visszaszámlálót (amennyiben a visszaszámláló mezőjét üresen hagyja, a számláló 0-tól fog előre számolni). A játékot magát a 'Play' gomb megnyomásával indíthatja, ekkor a menü ablak bezárul és egy játék ablak nyílik meg, amelyben ezután játszható a játék.

Berente László Vajk: Farm

Ez egy Farmville-szerű játék klikker megközelítéssel.

Bogyó Sándor Lóránt: Flappy Bird

Az ismert Flappy Bird játék Python változata: A célunk az, hogy a madarat irányítva minél több csőpáron jussunk át, miközben a madarunk folyamatosan lefelé esik, viszont klikkelés hatására mindig felfelé kezd repülni.

Cséri Balázs: Közösségi hálók

A feladat egy olyan program készítése volt, mellyel modellezhető az a szociológiai jelenség, mely során a közösség egy tagja a saját mikroközösségéből von le általános következtetést a teljes közösségre levetítve.

A program képes fájlból beolvasni a közösség felépítését, vagy kézzel megadott pontokat, kapcsolatokat dolgoz fel és rajzol ki. A kirajzolás során az egyes csomópontokat (felhasználókat) egy piktogrammal jelöli, ami annak függvényében változik, hogy az adott személy mit gondol a hálózatról. Az egyes csomópontok mellett kiírásra kerül a hálózatról alkotott véleményük. Itt képernyőképként elmenthető a kialakított hálózat az adott gombra való kattintással.

Dombi Domicián: Étterem

A kép alapján az Étterem című házi feladatban a 3-as menüpont grafikus megjelenítésével a vendégek az elérhető (NYITVA) asztalok közül válogathatnak tetszésük szerint, majd kiválasztás után a választott asztal zárttá válik. Ekkor a következő vendég már nem képes az előzőleg lefoglalt asztalt választani, másikat kell neki. Az asztalok a képen különböző szinteken helyezkednek el az épületben, és sorszám alapján lehet közülük választani.

Kovács Bálint: Kígyós játék

Ez egy egyszerű kígyós játék négy menüponttal. Egyedül, vagy akár egyszerre ketten is játszhatják. Az összegyűjtött pontokat eltárolja a dicsőséglista, névvel együtt. Ezt a harmadik menüpontból elérjük, és látjuk a húsz legtöbb pontot elérő játékos nevét és pontszámát. Ebben a játékban a pálya széle tényleg a pálya széle, ha nekimegy a kígyó, véget ér a játék. Abban az esetben is véget ér, ha saját magába megy bele, de kétjátékos módban a két kígyó áthaladhat egymáson. Egyszerre csak egy kaja van a pályán, még kétjátékos módban is.

Lukács Máté: Simple Wars

Ez a játék a régi „Advance Wars” játék szérián alapul és a legtöbb helyen megegyeznek a játékban felhasznált elemek/funkciók, néhány egyedibb módosítással. A játéknak körökre osztott taktika a műfaja, ahol két játékosnak egymás ellen kell harcolnia egy választott térképen, az első játékos a piros csapat míg a második a kék csapat. Mindkét játékos egy-egy „Géppuskás” egységgel kezd a központukon, amikkel az elsődleges céljuk az lenne, hogy minél több gyárat foglaljanak el, amiket használhatnak a gyarapodáshoz. Úgynevezett „hotseat” jelleggel, külön-külön irányítják a saját cselekedeteiket és az a játékos nyer amelyik vagy elpusztítja az ellenfél összes egységét, vagy elfoglalja az ellenfél központját.

Akár saját térképet is lehet csinálni a játékhoz. Mindössze egy szöveges fájlt kell csinálni, amit tetszőleges betűkkel feltöltünk, de néhány kikötésnek meg kell felelnie: kell kettő “H” betű (ezek a két játékos központját reprezentálják, csak kettő lehet), legalább kettő “W” betű (ezek gyárakat reprezentálnak, lehet bármennyi), a szöveges fájlban egy sornak legalább 10 karakter szélesnek kell lennie, és legalább 10 sornak kell lennie. Ha mindegyik feltétel teljesül akkor lehet csak a térképen játszani, egyébként, a térkép kiválasztásnál jelzi a főmenü, hogy nem rossz a térkép.

Dr. Pintér Anett: Boszorkánykert

A játékban egy elbűvölt erdőben élő boszorkány veteményeséről kell gondoskodnunk, és különös összetevőket; húsevő növényt, szemgolyó páfrányt és békacomb gyökeret termesztenünk a főzeteihez.

Sági Benedek: SOKO, avagy a tolós játék

A ládákat a helyükre kell tolni, ám mégsem olyan egyszerű, hiszen könnyen olyan csapdába kerülhetsz, ahonnan már nem tudod kitolni őket. Arra is kell figyelni a játék közben, hogy minél kevesebb lépést tegyél, hogyha első helyre akarsz kerülni a dicsőséglistában. Különböző hangulatú pályák vannak, és meg is változhatod az irányítás billentyűzetkombinációját.

Szabó Erik: Kígyójáték

Klasszikus snake játék. Lehet 1 illetve 2 játékos módban játszani. Van elmentett toplista, ami minden játék után frissül. A játék és a pálya mérete szabadon állítható a programkódon belül. 800x600 felbontástól kezdve támogat minden monitort. A kígyókat a nyilakkal és a WASD gombokkal lehet irányítani. Ha valaki saját magába, a falba vagy a másikba megy bele, akkor vesztett. Ha a két kígyó feje ütközik, akkor az nyer, akinek több pontja volt. Pontokat sima piros almákból, vagy szuper lila almákból lehet szerezni. Utóbbi időhöz van kötve és csak ritkán jelenik meg.

Ujvári Gergő: Kígyó játék

A játék alapja a mindenki által ismert snake játék annyi különbséggel, hogy ezt két játékos módban is lehet játszani. A játékos(ok)nak egy almát kell megennie, amivel nő a kígyó hossza és gyorsul a sebessége. Ahogy a képen is látható, el tudja menteni a tíz legjobb játékos eredményét.

Wagner André: Fekete özvegy

A klasszikus pasziánszok nagyágyúja, angolul "Spider Solitare". A játék lényege, hogy királytól ászig terjedő sorozatokat alkossunk azonos színekből. Nyolc ilyen sorozatot kell összerakni, ahhoz hogy megnyerjük a játékot. A kártyákat az egér segítségével mozgathatjuk. Három módban játszhatunk: 1, 2 vagy 4-színes. Kezdőknek ajánlott az 1, haladóknak a 2-színes mód. A 4-színes módot már elvileg volt, aki kirakta. A játékban vissza is léphetünk, ez azonban pontlevonással jár. Eredményünket a pontszám határozza meg, mely az időből és lépésszámból tevődik össze.